Menu

Club informatie

VVU Ardahanspor

VVU Ardahanspor is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Utrecht, opgericht op 11 april 1996. Het eerste elftal van de club speelt in de Vijfde klasse zondag (seizoen 2015/16).

VVU Ardahanspor telt 5 seniorenteams en een C-juniorenteam. De club speelt op Sportpark Lunetten in de gelijknamige Utrechtse wijk, waar ook voetbalclub DVSU is gevestigd.

Geschiedenis

In 1980 kwamen veel Turken in het kader van ;gezinshereniging naar Nederland. Veel mensen uit de provincie Ardahan, in het noordoosten van Turkije, vestigden zich in Utrecht. Na een aantal jaren recreatief te hebben gevoetbald, kwam er vraag naar een meer georganiseerde vorm om te voetballen.
Er heerste een idee voor een eigen voetbalteam en in 1982 was het eerste team van uit Ardahan geëmigreerde mensen bij VV Odineen feit. Later hebben ze ook onder Minerva en de Stichtse Boys (later D.H.S.C.) gevoetbald. Omdat één team niet genoeg bleek werd er op 11 april 1996 een eigen voetbalclub opgericht: Ardahanspor.

Bestuur

Voorzitter:

Secretaris:

Penningmeester:

Algemene lid:

Activiteiten:

Wil jij ook voetballen bij VVU Ardahanspor?

Lijkt het je leuk om te voetballen bij VVU Ardahanspor? Of wil je meer informatie ontvangen over onze club uit Utrecht? Je kunt vrijblijvend contact opnemen via 030 – 265 8768 of vul het contactformulier in.

Ga naar contact